Skip to the content

Střední škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná Praha získala prestižní evropské ocenění TES Awards

Střední škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná Praha získala prestižní evropské ocenění pro nejvíce podnikatelsky aktivní školu v České republice!

 

  • 39 vynikajících evropských středních škol, které podporují vzdělávání v oblasti podnikání, získalo 9. listopadu 2020 v německém Berlíně ocenění The Entrepreneurial School Awards (TES Awards).
  • Mezi těmito oceněnými školami je i Střední škola a vyšší odborná škola umělecká a řemeslná Praha.
  • Ocenění TES Awards je každoročně předáváno pod hlavičkou neziskové organizace JA Europe, jejímž cílem je poskytnout podpůrný a motivační rámec pro vedení škol a podpořit ředitele škol a vyučující z celé Evropy v jejich podnikatelských vzdělávacích iniciativách.

 

Citace slov ředitelky oceněné školy Jany Porvichové:

 

„Ocenění studentské firmy z naší školy mne velmi překvapilo a velmi potěšilo. Překvapilo proto, že jsme se studentskými firmami tento rok začínali, a potěšilo proto, že ukázalo zájem studentů o reálné budoucí uplatnění na trhu práce. Ocenění kolegyně Lenky, která firmy vedla, je skvělým ohodnocením její práce nad rámec běžných vyučovacích povinností a jejího vztahu ke studentům, které dokáže motivovat k maximálním výkonům.“

 

Citace slov oceněné učitelky Lenky Barborové:

 

„Velice si vážím získaného ocenění. Jsem si jistá, že pro žáky naší odborné školy je výuka ekonomiky  i formou studentských firmem ideálním způsobem studia. Doufám, že se tímto projektem podaří žákům zjednodušit vstup na reálny trh práce a pevně doufám, že si někteří z nich založí během pracovního života své vlastní firmy. Chtěla bych poděkovat za trpělivost a ochotu  členům JA Czech kanceláře, kteří mi pomáhali během celého roku s řešením mnoha neznámých. Trochu mě mrzí, že jsem se nemohla setkat s ostatními učiteli z Evropy, ale co se dá dělat. Doba je teď taková. On-line setkání bylo zajímavé, ale reálný kontakt nemohl úplně nahradit.„

 

Seznam všech oceněných evropských škol a více informací ZDE.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!