Skip to the content

120 mentorů z více než 20 firem bude mentorovat české studenty!

Ve středu 9. října proběhl v Praze první ročník konference BE A MENTOR, kterou pořádal JA CZECH. Sál byl naplněn až 120 posluchači, budoucími mentory studentů z více než 20 českých, ale i nadnárodních společností. Díky nim získají čeští studenti větší podporu při budování Studentské firmy.

„Účast na prvním ročníku BE A MENTOR předčila naše očekávání. Zájem o předání svých zkušeností z praxe a naučení se správným metodám mentoringu a koučinku je velký,“ sděluje ředitel JA CZECH Martin Smrž. Junior Achievement předpokládá, že konferenci bude realizovat i v roce 2020, aby byl pokryt zájem o mentorování a růst počtu zapojených škol. „Ohlasy jsou velmi pozitivní, a to nás motivuje k přípravě druhého ročníku,“ komentuje Smrž úspěšnost konference.

Generální ředitel Junior Achievement Martin Smrž v prvním bloku konference představil JA a Studentskou firmu. Další blog tvořila diskuze o mentoringu a koučinku, kde přednášelo šest zkušených profesionálů, jako je Kristin LaRonca Parpel, Radka Jansová, Lenka Mrázová, Ludmila Svatošová, Michaela Kadeřábková, Alexandra Lemerová, Andrea Palánová a Šárka Spáčilová. 

 Konference BE A MENTOR byla zakončená workshopem, kdy si každý účastník mohl vyzkoušet roli mentora i mentorovaného. Vše probíhalo pod vedením zkušených mentorů. Ke konci workshopu došlo k předání kroků a postupů, které budou následovat po ukončení konference. „Mentoři budou následně propojeni s jednotlivými Studentskými firmami, kterým budou pomáhat v budování a posouvání jednotlivých aktivit od byznys plánu až po marketing,“ komentuje uvedení mentorství do praxe Smrž. Junior Achievement zůstává v kontaktu s mentory až do konce dubna 2020, kdy proběhne finále Studentské firmy.

STAŇTE SE PARTNEREM JA CZECH A PODPORUJTE S NÁMI VZDĚLÁNÍ MLÁDEŽE

Rozvíjejte s námi studenty

Programy JA Czech projde ročně téměř deset tisíc studentů, pomozte nám toto číslo navýšit. Přispějte s námi k rozvoji vzdělání a potenciálu mladých lidí!